Vloeren 

Verschillende soorten vloeren

Zoals je vast wel weet zijn er enorm veel verschillende soorten vloeren op de markt. Dit maakt het kiezen van een leuke vloersoort dan ook enorm lastig. Wil je nou gaan voor een houten vloer? Of kies je toch voor vloertegels? Om je een handje op weg te helpen, neem ik een aantal vloersoorten kort met je door.

Massief houten vloeren

Iedereen kent de massief houten vloeren wel. Ze worden al eeuwenlang als ondergrond gebruikt in woningen. Dit komt dan ook doordat de vloeren simpelweg planken zijn uit bomen. Hierdoor is het relatief eenvoudig om de vloeren te maken. Echter zien de vloeren er wel fantastisch uit en worden ze vooral geliefd om hun unieke uitstraling. Het nadeel van de vloeren is wel dat ze niet tegen vocht en tegen vloerverwarming kunnen.

PVC vloeren

Je kan PVC vloeren wel de moderne houten vloeren noemen. Ze lijken namelijk op de houten vloeren die we kennen, maar zijn gemaakt van PVC, een kunststof. Dit zorgt er voor dat de vloer een stuk steviger is en ook nog is waterafstotend is. 

Tapijt

Iets heel anders zijn de tapijtvloeren. Tapijtvloeren voelen enorm zacht onder je voeten en zijn dan ook de ideale vloeren voor woningen met kleine kinderen. Echter is de vloersoort wel lastig schoon te maken en te houden. Huisdieren laten veel vuil achter dus voor woningen met huisdieren is de tapijtvloer geen aanrader.

Tegelvloeren

Ten slotte heb je ook nog tegelvloeren. Tegels woorden veelal in badkamers gebruikt, maar er zijn ook speciale tegelvloeren die voor woonkamers ontworpen zijn. Deze tegels zien er enorm mooi uit en passen perfect in een moderne huisstijl. Ze zijn geschikt voor vloerverwarming, maar kunnen wel als een hele harde ondergrond aanvoelen.

Wil je ook een nieuwe vloer? Bij Martijn de Wit Vloeren kunnen ze jou helpen

Gerelateerd