Belgisch hardsteenBouw Decoraties Tips Tuin Vloeren 

Wat kun je allemaal met Belgisch hardsteen doen?

Belgisch hardsteen, ook wel bekend als arduin, is een kalksteen met een diep blauwgrijze kleur die gewonnen wordt in de Belgische Ardennen. Dit soort natuursteen is populair vanwege zijn duurzaamheid en karakteristieke uitstraling. Belgisch hardsteen is een veelzijdige steensoort die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. In dit artikel bekijken we wat je allemaal kunt doen met dit prachtige natuurproduct.

Vloeren en tegels

Belgisch hardsteen is populair voor vloeren en tegels in zowel woonhuizen als commerciële panden. Het natuursteen is niet alleen mooi, maar ook bijzonder slijtvast, waardoor het ideaal is voor ruimtes die intensief gebruikt worden zoals keukens, badkamers en hallen. De unieke patronen en kleurnuances geven elke ruimte een authentieke en tijdloze uitstraling.

Aanrechtbladen en keukeneilanden

In de keuken biedt Belgisch hardsteen een robuust en praktisch werkoppervlak. Het natuursteen is hittebestendig en bij juist onderhoud ook redelijk vlekbestendig, wat het een uitstekende keuze maakt voor aanrechtbladen. De natuurlijke schoonheid van de steen brengt bovendien een element van luxe in de keuken.

Gevelbekleding en bouwelementen

Belgisch hardsteen wordt ook vaak gebruikt voor de buitenkant van gebouwen. Het kan dienen als gevelbekleding of gebruikt worden voor de vervaardiging van dorpels, raamomlijstingen en deuromlijstingen. De weerbestendigheid van het materiaal zorgt ervoor dat het extreem goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, van vrieskou tot zonlicht.

Tuin en landschapsarchitectuur

In de tuin is Belgisch hardsteen een uitstekende keuze voor terrassen, paden, en traptreden. Het natuurlijke uiterlijk van de steen harmonieert prachtig met groene planten en bloemen, en creëert een rustige en stijlvolle buitenruimte.

Grafstenen en monumenten

Vanwege de duurzaamheid en sobere uitstraling wordt Belgisch hardsteen eveneens gebruikt voor het maken van grafstenen en andere monumenten. Het steen kan gedetailleerd worden bewerkt, waardoor het mogelijk is om persoonlijke inscripties en decoraties aan te brengen. De veelzijdigheid van Belgisch hardsteen maakt het een uitstekende keuze voor tal van toepassingen. Of je nu een natuursteen zoekt voor binnen of buiten, voor een klassieke of moderne stijl, Belgisch hardsteen biedt een combinatie van esthetiek en functionaliteit die je maar bij weinig andere materialen vindt. Je kunt Belgisch hardsteen ook gebruiken om een nieuwe look te creëren voor je woning. Lees er hier meer over.

Gerelateerd