Uncategorized 

Duivelsklimop

Om je te helpen een beetje van je eigen huis naar je kantoor te brengen en een uitnodigende werkruimte te creëren, hebben we een gids samengesteld met de beste kantoor planten om je bureau om te toveren in een ruimte van rust, ontspanning en productiviteit.

Devil’s Ivy is een soort groenblijvende wijnstok. De bladeren zijn groot en soms hartvormig en zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan lichte en donkere kleuren.

Deze soort past zich goed aan verschillende kantooromstandigheden aan, van weinig licht tot helderdere. Deze gemakkelijk te verzorgen kantoor plant met hartvormige, witgevlekte bladeren is een mooie toevoeging op een bureau, plank of tafel. Grotere exemplaren, getraind rond een paal of wandelstok, zien er geweldig uit in grote potten op de vloer.

Aglaonema

Aglaonema, soms ook wel “aglos” of Chinese evergreens genoemd, zijn populaire kantoor planten vanwege de kleur van de bladeren. Hoewel velen diepgroene bladeren ontwikkelen, kunnen ze ook sporen van zilver of rood hebben. De wetenschappelijke naam is afgeleid van twee Griekse woorden; ‘aglaos’ betekent helder en ‘nama’ een filament of draad, verwijzend naar de opvallende meeldraden die in de bloemen worden geproduceerd. Het is een populaire plant bij de Chinezen, voor wie het een lang leven symboliseert.

Ficus Benjamina

Ficus benjamina, algemeen bekend als de huilende vijg, is een veelzijdige kantoor plant die er aantrekkelijk uitziet als een op zichzelf staand exemplaar of als onderdeel van een gemengd display.

Ficus benjamina groeit in het wild in de tropische bossen van India, Zuidoost-Azië en Noord-Australië en ontleent zijn naam aan een Indiase acme Ben-ja. Jonge planten ontwikkelen zich vaak uit zaden die vastzitten in de takken van andere bomen en produceren al snel luchtwortels die tot aan de grond reiken. Geleidelijk omringt de ficus de stam van de gastheer en smelt na verloop van tijd samen om de boom te wurgen. Koude tocht van ramen of deuren zal ze beschadigen, dus zorg ervoor dat je ze ergens neerzet waar tocht geen probleem zal zijn.

Gerelateerd