leren bankstellenMeubilair 

Zo onderhoud je je lederen meubels

 Na het aanschaffen van je nieuwe lederen meubel(s), wil je deze uiteraard het liefst ook zo lang mogelijk in de nieuwstaat behouden. Zo zijn leren bankstellen een goed voorbeeld, waarbij vlekken of andere gebruikerssporen op de loer liggen. Om deze reden is het aan te raden leren meubels proactief te onderhouden.

Meer over leer

Leder is een natuurlijk product en daarnaast ook ontzettend duurzaam. Door de veelzijdigheid van het product past een leer meubel in veel huishoudens. Misschien is het grootste voordeel van alles de eenvoudigheid in het onderhoud. Leren bankstellen, stoelen en andere meubels die bekleed zijn met leer worden standaard voorzien van de meest mooie huiden. Het kan wel zo zijn dat er in deze huiden schuurplekken, insectenbeten, littekens of schrammen terugkomen. Dit zijn vergroeide plekken en deze ‘werken’ niet meer, maar beïnvloeden verder ook niet de duurzaamheid van het betreffende leder. Er zijn diverse factoren die een bijzonder karakter aan leder kunnen geven, zoals kleurnuances en nekrimpels.

leren bankstellen

Onderhouden

  • Gladstrijken – In ieder leder zit een natuurlijke rek, welke wordt geactiveerd door het dagelijkse gebruik. De kreuknaden en plooien die hierdoor ontstaan zijn niet te voorkomen, maar door regelmatig de bekleding glad te strijken blijft deze zoveel mogelijk in model.
  • Wrijven van leder – Leder kan ook “kraken”, mocht dit voorkomen dan is het aan te raden om ongeparfurmeerd talkpoeder over het leder te wrijven.
  • Voorkomen is beter dan genezen – Vlekken worden veelal veroorzaakt door eten en/of drinken. Om dit te voorkomen kun je het best, waar mogelijk, zo min mogelijk vloeibare producten te nuttigen op je ledere meubel.
  • Afnemen van meubel – Het advies omtrent lederen meubels is om met regelmaat een zachte doek over het leder te halen. Ook kun je eenvoudig met de borstel van je stofzuiger over het leder gaan. Ook mag je af en toe met een vochtige zeem over het meubel gaan, maar doe dit niet vaker dan één keer per maand. Gebruik hiervoor een schone zeem of een speciale zeem die je alleen gebruikt voor het reinigen van je lederen meubels.

Gerelateerd