Beleggen in vastgoed 

Uitgelicht: beleggen in vastgoed

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun spaargeld te beleggen in vastgoed. Maar wat houdt beleggen in vastgoed nou precies in en wat zijn de voordelen van deze beleggingsvorm? In dit artikel vertel ik je daar meer over. Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over beleggen in vastgoed of over een andere beleggingsvorm? Klik dan hier.

Wat is beleggen in vastgoed?

Beleggen in vastgoed is het investeren van geld in onroerend goed. Het gaat daarbij dus om grond en bijbehorende bebouwing dat vast staat aan de grond. Het doel van beleggen is dat het geld dat wordt geïnvesteerd op termijn meer waard wordt.

Naast beleggen in vastgoed wordt ook vaak gesproken over investeren in vastgoed, maar is er een verschil tussen beide mogelijkheden en, zo ja, wat is dat verschil precies? Met investeren in vastgoed bedoelt men vaak het daadwerkelijk zelf kopen van vastgoed, zoals een huis of een appartement, terwijl dit met beleggen niet per se het geval hoeft te zijn.

Zelf interesse om te starten met beleggen in vastgoed? Op het platform van Beursgenoten vind je meer informatie.

De voordelen van beleggen in vastgoed

Zoals ik in de inleiding van het artikel al aangaf kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om hun spaargeld te beleggen in vastgoed. Dit komt onder andere omdat het beleggen in vastgoed een hoop aantrekkelijke voordelen met zich meebrengt. Zo kunnen potentiële huuropbrengsten zorgen voor een constante stroom aan inkomsten. Daarnaast is de kans groot dat de waarde van het vastgoed naar verloop van tijd zal stijgen. Een ander groot voordeel is dat beleggingen in vastgoed minder gevoelig zijn voor inflatie. Dit natuurlijk in tegenstelling tot geld dat op de spaarrekening staat.

Gerelateerd