Beleggen in vastgoed 

Tips bij het kiezen van een makelaar 

De keuze voor een makelaar tijdens de zoektocht naar je nieuwe droomhuis is geen makkelijke, maar wel een belangrijke. Je wilt natuurlijk immers dat deze zoektocht goed en spoedig verloopt. Een goede makelaar is vaak al het halve werk. Om deze reden worden er in dit artikel een aantal tips gegeven die je zullen helpen bij het kiezen van een geschikte makelaar. 

Persoonlijke klik

Hoewel de relatie tussen jou en je makelaar natuurlijk vooral zakelijk zal zijn, is het hebben van een goede klik toch wel van belang. Je werkt tenslotte samen om een bepaald doel te bereiken. Hiervoor zijn goede communicatie, het kunnen maken van heldere afspraken en wederzijds begrip van belang. Een persoonlijke ontmoeting met je makelaar is daarom niet overbodig om te bekijken of er een goede klik is. 

Vergelijk meerdere makelaars

Het is misschien makkelijk om voor een makelaar in de buurt te kiezen, of eentje waar je via via over gehoord hebt. Het is echter belangrijk om een aantal potentiële makelaars te vergelijken op basis van bijvoorbeeld tarieven, voorwaarden en verkoopstrategieën. Gelukkig is dit met de huidige vorm van het internet niet erg lastig om te doen.  

Nodig ze thuis uit

Een slimme tactiek om tot een goede makelaar te komen is door er meerdere tegelijk bij jou thuis uit te nodigen. Op deze manier kan je een goed beeld vormen van de makelaar zelf, de tarieven die hij of zij biedt en eventueel een concrete beoogde verkoopprijs en strategie wanneer je je huis wilt verkopen. Wees wel open over het feit dat je meerdere makelaars tegelijk uit wilt nodigen, dan weten de makelaars ook wat ze kunnen verwachten. Zo kunnen ze zich ook voorbereiden en is de kans groot dat ze met een scherp aanbod komen vanwege de aanwezige concurrentie. 

Full Service Makelaarskantoor 

Naast particulieren makelaars bestaan er ook Full Service makelaarskantoren die meerdere makelaars onder zich beschikbaar hebben. Zo’n makelaarskantoor kan je adviseren over makelaars in het specifieke gebied waarin je zoekt. Een voorbeeld van zo’n Full Service makelaarskantoor is Vosters Onroerend Goed. Zij hebben vijf makelaars voor zich werken met ieder hun eigen werkgebied, netwerkkring en kennis van de regio en vastgoedmarkt.

Gerelateerd