Tips 

Kies bewust uw buitenplant

Het klinkt zo eenvoudig. Koop een plant, stop hem in een pot en zet hem op de gewenste plaats. Toch komt er meer kijken bij de keuze voor de juiste . Want wie zegt dat de betreffende plant zich goed voelt en mooi blijft op de plaats die u heeft uitgekozen? Het is dus belangrijk om ook op het gebied van buitenplanten een bewuste keuze te maken. Hoe u dat het beste kunt doen? Door de kenmerken die bij uw wensen passen uit te selecteren. Wij loodsen u graag door dit keuzeproces heen.

Welke buitenplant past bij u?

Een leeg plekje op het terras opfleuren? Of een mooie groene wand in de tuin creëren? Mediterrane sferen creëert u door mooie olijfbomen, een Laurus of een Pinus. De bekendere buitenplanten of boompjes zijn Buxus of Taxus. Keuze genoeg dus! Welk doel u ook heeft, bij het kiezen van de juiste buitenplant moet u met een aantal zaken rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte, de diameter van de pot en de kleur van de plant. Daarnaast is de standplaats belangrijk. Waar gaat u de plant(en) plaatsen? In de schaduw, half-schaduw, in normaal daglicht of in de volle zon? Heeft u weinig tijd om de buitenplanten te verzorgen? Kies dan voor verzorging ‘gemakkelijk’.

Denk er even over na

Om de plant zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, is het soms fijn om hulp te krijgen bij de opmaak en verzorging. De opmaakservice van Fleurdirect zorgt ervoor dat u de juiste pot kiest en de plant op de juiste manier neerzet. Ook wanneer u uw voorkeuren hebt geselecteerd, en van de opmaakservice gebruik hebt gemaakt, kan het voorkomen dat een plant toch niet helemaal blijkt te zijn wat u zocht. Daarom krijgt u bij Fleurdirect 7 dagen bedenktijd. Bevalt de buitenplant niet? Dan kunt u hem gemakkelijk retourneren, gewoon via een PostNL pakketpunt. Natuurlijk krijg u tips om de plant zo vriendelijk mogelijk te verzenden, zodat hij onderweg goed blijft.

Gerelateerd