BureaustoelWonen 

Het belang van een goede bureaustoel

Je hebt het de afgelopen jaren vast wel eens langs horen komen: zitten is het nieuwe roken. Dit betekent dat veel zitten net zulke negatieve lichamelijke gevolgen kan hebben als roken. Toch zijn er banen waar veel zitten echt nodig is. Als bewaker moet je constant de beelden van de bewakingscamera’s in de gaten houden. Eén moment de rug strekken omdat al die uren in die ene jarenoude, versleten bureaustoel hun tol beginnen te eisen kan precies het moment zijn waar een inbreker op heeft gewacht. Met een ergonomische stoel zoals een 24 uurs stoel zijn deze momenten te voorkomen. Deze stoel onderhoudt het lichaam namelijk goed.

Wat zijn de gevolgen van een slechte stoel?

Een slechte stoel kan leiden tot lichamelijke klachten. Hoofd-, rug-, nek- en schouderpijn zijn vaak het gevolg van lang zitten in een niet-ergonomische bureaustoel. Daarnaast kan een slechte stoel ook de oorzaak zijn van het verlies van concentratie en vermoeidheid. Dit kan leiden tot fouten in je werk. Voor een baan als bijvoorbeeld bewaker kan dit cruciaal zijn. Een 24 uurs stoel kan deze klachten en dus deze fouten voorkomen. De bekleding van zo’n stoel is extra stevig en comfortabel. Ook zijn ze op veel manieren af te stellen waardoor iedereen er lekker in kan zitten. Zo wordt de concentratie bevordert en worden fouten en lichamelijke klachten vermindert.

Toch afwisseling nodig?

Toch kan het zijn dat zelfs met een goede bureaustoel het lange zitten uiteindelijk saai wordt. Om wat afwisseling te bieden en de bloedsomloop te bevorderen kan een zit sta bureau onderstel een uitkomst zijn. Je bevestigt dit onderstel onder een bureaublad. Dit zorgt ervoor dat je de hoogte van je bureau kan aanpassen. Zo kun je niet alleen achter je bureau zitten, maar ook staand werken door op een knop te drukken of aan een slinger te draaien. Regelmatige afwisseling tijdens het werken vermindert lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je met een fris gevoel weer verder werkt.

 

Gerelateerd