bomen-bezorgenWoning en Tuin 

Een natuurwandeling in je woonkamer

De mooiste wonderen in de wereld vinden we vaak in de natuur, er zullen weinig mensen zijn die niet blij worden van een wandeling door een mooi bos, samen met de hond en een dikke jas aan de bomen bewonderen en planten die het seizoen zich brengen. Of lekker op reis naar een tropisch land tussen een palmboom met een mai tai cocktail en de zon in je gezicht, vaak zijn deze luxes alleen te ervaren met een duur vliegticket naar een heet en tropisch land maar met huis planten is het mogelijk om een stukje vakantie naar de woonkamer te brengen zodat elke dag als zomer voelt.

Seizoenen en klimaten

Niet elke plant groeit in elk seizoen, zo zijn veel vruchten alleen te plukken tijdens lente. En tropische planten groeien soms helemaal niet in sommige klimaten. In de winter kan je genieten van prachtige bloemen en bomen zoals de sneeuwbal die bloeit met prachtige witte bloemen enkel tijdens de winter en vormt bijna als spiegel in contrast met de spierwitte sneeuw die winter met zich meebrengt. Het is een sprookjesachtig beeld om een wandeling te maken in de winter en prachtige bloemen te waarnemen omdat we lente vaak associëren met Flora toch is dat niet altijd de werkelijkheid en kan je zelfs in winter genieten van de natuur, zolang je maar een paar lagen kleren aan hebt en een paar stevige schoenen!

Fauna in harmonie met Flora

Met de seizoensverandering komt ook een verandering in de interactie tussen beest en plant. Als je een wandeling door de veluwe maakt in deze tijd zie je een compleet verschil in de manier van leven voor de dieren. Dit proces zie je overal op de wereld, de vacht van een arctische vos bijvoorbeeld veranderd van bruin naar wit zodra winter komt om zich zo beter te camoufleren en succesvol kan jagen in het on-verwelkomende klimaat. Een prachtige dans van dier en natuur!

Gerelateerd