Woning en Tuin 

Waarom een regenton in je tuin zetten?

Een regenton in je tuin plaatsen wordt van steeds meer kanten aanbevolen. Er wordt dan bij gezegd dat dit goed is met het oog op duurzaamheid. Maar op wat voor manier is dit dan goed, hoe draagt het bij aan een duurzamere wereld? En levert een regenton jou zelf ook nog voordelen op? Deze tonnen zijn immers niet gratis, dus het is niet verwonderlijk dat jij je dit soort vragen stelt. We willen je hier graag antwoord geven op de bovengenoemde vragen en je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden die er op dit gebied zijn!

Voordelen regenton

Laten we beginnen met het noemen van de voordelen van dit product. Het plaatsten van een regenton levert verschillende voordelen op wat betreft:

  • duurzaamheid
  • waterafvoer
  • gezondheid van jouw planten
  • de hoogte van jouw waterrekening

Je hebt misschien wel iets in het nieuws gehoord over de problemen die waterschappen ervaren met het voldoen aan de vraag naar drinkwater. We hebben een paar droge jaren achter de rug, waardoor de voorraden van waterschappen teruggelopen zijn. Het is dan ook belangrijk dat we zuinig zijn met ons kraanwater. Het is niet nodig om onze planten drinkwater te geven, regenwater is goed genoeg. Door regenwater op te vangen en hiermee je planten te bewateren, loopt jouw drinkwaterverbruik terug. Als iedereen een regenton zou hebben, hoeven waterschappen dus minder drinkwater te leveren. Dat is niet alleen goed met het oog op de droogte, maar ook met oog op de energie die het kost om water geschikt te maken voor consumptie. Hoe minder wij verbruiken, hoe minder energie er dus verbruikt hoeft te worden om schoon kraanwater te maken. Als het regent, dan is het bovendien zo dat de buien vaak fors zijn. Regenwater stroom daardoor al snel in het riool weg en dat is zonde. Of straten komen blank te staan. Hoe meer mensen een regenton hebben, hoe minder dit probleem voorkomt.

Veel opties

Zelf heb je ook heel rechtstreeks profijt van het gebruik van een regenton. Wist je namelijk dat planten veel beter gedijen op regenwater dan op kraanwater? Zowel je binnen- als je buitenplanten hou je dus in een betere conditie als je ze water uit je regenton geeft. Daarnaast is het zo dat hoe minder kraanwater jij verbruikt, hoe lager je waterrekening is. Nu is water in Nederland niet heel duur, dus je verdient echt niet meteen de aanschaf van de regenton terug met deze besparing, maar het is natuurlijk wel een klein pluspunt. Heb jij interesse gekregen in regentonnen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende varianten bestaan. Zo kun je kiezen uit:

  • kunststof of hout
  • ronde of vierkante modellen
  • kleinere of grote inhoud
  • verschillende kleuren

Natuurlijk vind je niet bij iedere winkel zoveel keus op dit gebied, maar daar profiteer je wel van als je naar regenton.nu gaat. Zij bieden ontzettend veel verschillende opties en daardoor kun je altijd een ton vinden die zowel wat betreft formaat, als wat betreft model, kleur en stijl past bij jouw huis. Wil je een regenton gaan kopen, dan doe je er dus echt goed aan om naar deze webshop te gaan!

Gerelateerd