balkonhek-glasWonen 

Veiligheid voor uw kind in en rond uw huis

Kies voor een Balkonhek scherm voor de veiligheid van uw kind.  Zodra je kind gaat kruipen, staan en lopen, merk je ineens hoeveel gevaren er in huis zijn. Daarom is het fijn om je al voor te bereiden vóórdat dit moment aanbreekt. De eerste tip die ik ouders altijd geef, is: kruip eens op handen en voeten door je huis. Wat kom je allemaal tegen, ook als je op je buik ligt? Stopcontacten waar je kind zijn vingers in kan steken, scherpe tafelpunten waar hij zijn hoofd aan kan stoten, kastjes die hij kan openmaken waar gevaarlijke schoonmaakspullen achter staan. Je herkent gevaarlijke plekken makkelijker vanuit de belevingswereld van je kind.

Denk ook aan de tuin en balkon

Vergeet ook je tuin en balkon niet. Denk hierbij aan Balkon hekwerken. Neem tijdens je ontdekkingstocht op handen en voeten ook de tuin mee. Hoe stevig is het hekwerk? Is er water in de tuin waar je kind in kan vallen? En ook heel belangrijk: welke planten staan er in de tuin? Niet veel mensen weten het, maar hyacinten zijn bijvoorbeeld puur vergif. Omdat kinderen nieuwe dingen ontdekken door ze in hun mond te steken, wil je zeker weten dat alles wat groeit in je tuin veilig is. Laat je kind ook nooit alleen met huisdieren. Als je kind iets onverwachts doet, kan die brave hond ineens toch flink van zich afbijten.

Geef je kind zijn eigen ruimte

Zeker als ze wat ouder worden, vinden kinderen het superleuk om jou na te doen. Alle klusjes die jij doet, willen ze na-apen. Maar op gevaarlijke plekken zoals in de keuken of werkplaats is dat geen goed idee. Schaf daarom voor je kind een eigen speelgoedkeuken of -werkbank aan. Zo kan hij op veilige afstand van alle gevaarlijke apparatuur tóch gezellig met jou meedoen. Wees creatief en probeer in oplossingen te denken. Soms kan je het beste kiezen voor een nieuwe indeling. Kan je kind bijvoorbeeld makkelijk van de bank in de vensterbank klimmen, op weg naar een open raam?

Gerelateerd