Interieur 2Wonen 

Tips voor een productief kantoor

De ruimte waarin je werkt is sterk van invloed op hoe je werkt. Je moet je kunnen focussen en je moet productief en creatief kunnen zijn. Die creativiteit, focus en productiviteit komen niet altijd even makkelijk. De fysieke omgeving kan daarbij helpen. De productiviteit zou zelfs met 20% verhoogd kunnen worden als een kantoor goed is ontworpen. Denk bijvoorbeeld aan de ergonomie. Een slechte houding kan de oorzaak zijn van vermoeidheid en rugklachten. Bureau’s die in hoogte verstelbaar zijn helpen al een hoop. Ook bestaan er speciale stoelen die je stimuleren om een beetje heen en weer te wippen zodat je niet de hele dag stil blijft zitten.  

Flexibele werkplekken

Wat ook helpt zijn het aanbieden van verschillende soorten ruimtes en flexibele werkplekken. Je hoeft dan niet de hele dag aan één bureau te zitten, maar je kan dan ook even opstaan om buiten aan het werk te kunnen of in een vergaderruimte gaan zitten. Zo’n change of scene kan ook helpen als je even helemaal geen inspiratie meer hebt. Een gemeenschappelijke ruimte als een loungehoek of café werkt ook heel goed om in contact te komen met collega’s. Dat is wat informeler. Een kantoor architect kan je helpen met het inrichten van zulke ruimtes en flexibele werkplekken zodat het zo effectief mogelijk ontworpen wordt.

Geluidsoverlast verminderen

Verder is de akoestiek ook heel belangrijk. Vaak is de werkomgeving toch te rumoerig volgens werknemers. Geluid kan natuurlijk geabsorbeerd worden door padding aan te brengen op muren en plafonds, maar er zijn ook speciale kantoormeubels die geluid kunnen tegenhouden. Denk bijvoorbeeld aan een bank met een hoge rugleuning. Zelfs planten kunnen ervoor zorgen dat het geluidsniveau verminderd wordt. En die kunnen sowieso niet gemist worden in een kantoor, want ze zuiveren de lucht én zien er leuk uit. Verder zorgt het aanbieden van kleine ruimtes waar je even snel wat kan overleggen met collega’s of om even je telefoon op te nemen ook voor minder geluidsoverlast voor anderen. Ook hier kan een kantoor architect je perfect bij helpen. 

Gerelateerd