onderhoud lievers-trilnaaldOnderhoud 

Onderhoud Lievers-trilnaald

Zoals je waarschijnlijk al weet zorgt een Lievers-trilnaald machine voor optimale verdichting. Het is een zeer populaire machine doordat de trilnaad handzaam en licht in gewicht is. Hierdoor kun je makkelijk met de machine werken. Maar hoe zit het met het onderhoud van de Lievers-trilnaald in de bouw

Door je lievers-trilnaald te onderhouden, verleng je de levensduur en heb je langer plezier van het item. Vraag jij je af hoe je jouw Lievers-trilnaald moet onderhouden? In deze blog bespreken we hoe je de P14E handstoktrilnaald moet onderhouden. Dit is namelijk de populairste trilnaald van Lievers. Het is een eenvoudig klusje die jij na het lezen van de blog ook kunt. 

Reinigen 

Het onderhouden van de P14E handstok trilnaald kan opgedeeld worden in twee delen. Het reinigen van de ventilatiekappen en het reinigen van de trilslang. Het is belangrijk dat je tijdens het schoonmaken het item niet aan de stroom hebt. 

Ventilatiekappen

Het is van belang dat de ventilatieopeningen aan de zijkanten van het motorhuis vrij zijn van viezigheid. De ventilatiekappen zorgen namelijk voor de koeling van de motor. Als er viezigheid in zit kan de motor niet goed koelen en krijg je last van storingen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom aangeraden om de ventilatiekappen dagelijks te reinigen.  

Je kan de kappen schoonmaken door ze één voor één los te maken van het motorhuis. Zo kun je namelijk met een borstel en wat water de binnen en buitenkant van de kap goed schoonmaken. Wees voorzichtig zodat er geen water in het motorhuis komt. Vervolgens reinig je de directe opgeving van het ventilatiegebied met een vochtige doek. 

De volgende stap in het reinigen van de ventilatiekappen is het vervangen van het stoffilter. Je kan het filter vinden aan de linkerkant van het motorhuis, onder de ventilatiekap. Nadat je dit allemaal gedaan hebt kun je de ventilatiekappen weer terug plaatsen op het motorhuis. Het is wel belangrijk dat de gaten in de kap in het verlengde liggen van de gaten in het motorhuis.

Trilslang

Nu de ventilatiekappen gereinigd zijn, kun je door met het reinigen van de trilslang. De trilslang wordt vies tijdens het gebruik. Dit is onvermijdelijk. Als het vuil zich ophoopt kan het leiden tot storingen. Het is daarom aangeraden om ook de trilslang dagelijks te reinigen. 

Dit kan gedaan worden met water en schoonmaakmiddel. Je moet wel oppassen welk schoonmaakmiddel je gebruikt. Sommige middelen tasten namelijk de trilslang aan. De producten van Duzz zijn milieuvriendelijk en goed bruikbaar voor het schoonmaken van de trilslang. Daarnaast is het belangrijk dat je de klepel en de trilmantel niet insmeert met olie.

Nu weet je hoe je jouw Lievers-trilnaald moet onderhouden. Zorg voor dagelijks onderhoud om zo lang mogelijk plezier te hebben van je trilnaald. Let op! Het onderhoud van de P14B met benzinemotor zijn op bepaalde punten anders. Ook de hoogfrequent-trilnaalden van Lievers worden anders onderhouden.

Gerelateerd