Wonen 

Tips om de verkoopprijs van je huis te verhogen

De huizenmarkt is oververhit. Het komt steeds vaker voor dat je meer dan € 50.000 moet overbieden om een woning te kunnen kopen. Dus wanneer je jouw huidige woning gaat verkopen kan het zomaar zijn dat jij ook een dergelijke winst gaat behalen.

Maar het feit dat de woningmarkt oververhit is, betekent nog niet dat je minder moeite moet doen om de verkoopprijs van je woning zo hoog mogelijk uit te laten komen.

Je hebt immers al het geld nodig om een nieuwe woning aan te kunnen kopen. In dit artikel geven we je een aantal praktische tips waarmee je de kans op een goede verkoop kunt verhogen.

Schilder de kozijnen

Een van de eerste dingen die mensen zien als een huis gaan bezichtigen, zijn de kozijnen. Wanneer deze in slechte staat verkeren geeft dat geen goede eerste indruk. Zorg daarom dat de kozijnen geschilderd zijn. Wat je ook kunt doen, is kunststof kozijnen laten plaatsen. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij en verhogen daardoor de waarde van je woning.

Vervang de garagedeur

Zeker als je al wat een oudere woning met een garage hebt, is de garagedeur mogelijk niet meer in goede conditie. En net zoals slecht onderhouden kozijnen kan dat afbreuk doen aan de verkoopwaarde van je woning.

Vervang daarom de garagedeur indien dat nodig is. Kies daarbij niet voor een kanteldeur, maar oriënteer je op de andere mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig veel garagedeuren te koop die je garage een veel strakkere uitstraling geven. Bekijk hier een overzicht van garagedeuren.

Zorg dat je tuin er netjes bijstaat

Het gaat te ver om voor de verkoop van je woning je hele tuin te renoveren. De meeste mensen kopen een woning immers om de woning zelf en niet zozeer de tuin.

Maar zorg er in ieder geval wel voor dat je tuin er verzorgd uitziet. Dat betekent dat je onkruid verwijderd, planten en struiken snoeit en eventueel wat nieuwe planten met kleurrijke bloemen poot.

Werk beschadigingen in je vloer weg

In een huis wordt geleefd en daardoor kun je bijna niet voorkomen dat je vloer hier en daar beschadiging krijgt. Deze kun je echter in veel gevallen netjes wegwerken met een reparatiesetje. Heb je een echte houten vloer? Dan kun je de vloer schuren en opnieuw laten lakken of oliën. Je vloer ziet er dan weer als nieuw uit!

Verwijder fotolijstjes

Dit is een tip die al tientallen jaren door makelaars wordt gegeven, maar nog veel te vaak niet wordt toegepast. Het verwijderen van fotolijstjes is echt belangrijk. Mensen moeten namelijk jouw woning als hun nieuwe thuis kunnen zien. Dat wordt lastig met foto’s van jou aan de muur.

Hulp nodig?

Voor het verkopen van je woning zijn er allerlei handige trucjes om de verkoopwaarde te verhogen. Het is niet voor niets dat er verkoopstylisten zijn die opgeleid zijn om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de verkoop. Kom je er dus niet helemaal uit? Schakel dan een verkoopstylist in.

Gerelateerd