Het hele huis leeg na overlijden

Het overlijden van mijn grootvader kwam niet geheel onverwacht maar toch waren wij niet helemaal goed voorbereid. Als familie waren wij druk bezig met alle laatste momenten te spenderen met onze grootvader en daarom moesten er nog veel zaken achteraf worden geregeld zoals het huis leeg na overlijden.

 Begripvol

verhuisdozenOndanks dat wij wisten dat mijn grootvader niet lang meer te leven had bracht dit alsnog veel verdriet met zich mee. De familie is wel opgelucht dat hij nu niet meer hoeft te lijden, maar het is wel een ontzettend groot gemis. Hij is snel achteruit gegaan en dat was ook een van de redenen dat wij hier niet helemaal goed voorbereid waren.

Het huis leeg na overlijden is iets waar wij niet goed over na hadden gedacht omdat dit duidelijk meer tijd zou gaan kosten dan wij hadden gedacht. Op dit soort momenten wil je niet alles regelen maar dit moest toch gebeuren. Als familie hadden wij besloten dat wij het huis lieten leegruimen door een bedrijf, zodat wij zelf alle andere dingen goed konden regelen.

verhuisliftToen mijn grootvader moest verhuizen, hadden wij dit laten doen door het bedrijf Seniorenhulp. Destijds is dit zo goed verlopen en daarom hebben wij besloten om weer contact op te nemen met dit bedrijf, om het huis leeg te maken. Er is gelijk een afspraak gemaakt en het huis kon snel worden ontruimd.

Zoals eerder is er weer heel erg goed gecommuniceerd door dit bedrijf met de familie over welke spullen weg konden en welke mee zouden moeten. Het heeft ons heel erg opgelucht en heeft een hoop stress voorkomen!