WasmachineTips 

Het verschil tussen best getest en beste koop wasmachine

Ben je benieuwd naar de beste koop wasmachine? Dan is de kans groot dat je een nieuwe wasmachine wilt kopen. Zo’n wasmachine is meestal een flinke aanschaf waar je van tevoren goed over na wilt denken. Een miskoop kun je je immers niet veroorloven. Het eerste waar veel mensen dan aan denken is de test van De Consumentenbond. Ben je benieuwd welke wasmachines dit jaar als beste uit de test van De Consumentenbond kwamen? Lees dan snel verder.

Het verschil tussen ‘best getest’ en ‘beste koop’

Een organisatie zoals De Consumentenbond test regelmatig wasmachines en hierbij zijn twee categorieën van belang: ‘best getest’ en ‘beste koop’. Bij de ‘beste koop’ speelt de verhouding tussen prijs en kwaliteit een doorslaggevende rol. Het gaat hier dus om de machine waarbij je het meeste waar voor je geld krijgt. De ‘beste koop’ machine is daarom niet noodzakelijk de machine die als ‘best getest’ wordt. Als best getest worden namelijk alleen de machines die over de gehele linie uitmuntend presteren.

Best getest

WasmachineSpeelt de prijs geen rol en wil je gewoon de allerbeste machine? Dan is de categorie ‘best getest’ meer iets voor jou. Voor een machine die als beste getest is betaal je misschien wat meer, maar de prestaties zijn hier ook naar. Zo is een uitstekend was resultaat altijd gegarandeerd. Ook heeft een dergelijke machine standaard een zeer laag energieverbruik. Bovendien hebben deze topmachines vaak een aantal extra keuzemogelijkheden om het wassen te vereenvoudigen. Kortom: met deze machines kun je de plank eigenlijk niet misslaan. De volgende twee exemplaren zijn hier goede voorbeelden van.

  • Siemens WMN16T3471
  • Bosch WNAT323471

Siemens WMN16T3471

Zowel in 2016 als in 2017 komt de Siemens WMN16T3471 als één van de beste wasmachines uit de test van De Consumentenbond. De consumenten zijn het hier mee eens en beoordelen de machine met een indrukwekkende 9. Enthousiast is men over het zuinige waterverbruik en de goede was prestaties. Dankzij de grote vulopening is deze automaat ook heel geschikt voor het wassen van grote stukken wasgoed zoals bijvoorbeeld dekbedden. Ten slotte beschikt deze machine ook nog over een handige zelfreinigende wasmiddellade.

Bosch WNAT323471

Ook de Bosch WNAT323471 is dit jaar één van de betere machines. Consumenten beoordelen deze wasmachine gemiddeld met een 8,8. Een sterk punt van deze machine is onder meer de zuinigheid. De machine blijkt ondanks deze zuinigheid toch uitstekende prestaties te leveren en zelfs het centrifugeren is bovengemiddeld. De machine beschikt bovendien over een aantal extra innovatieve opties zoals wasprogramma’s voor sportkleding en allergieën.

Beste getest wasmachine 2017: Miele WDB 020 WCS

De Miele WDB 020 WCS komt volgens een test van De Consumentenbond in 2017 als beste uit de bus. Niet alleen de testresultaten bevestigen dit, ook de consumenten zelf blijken erg te spreken over deze wasmachine. Een sterk punt is onder meer het centrifugeprogramma. Met een toerental van 1400 weet deze machine de was prima droog te krijgen.

Beste koop

Is budget wel een belangrijke factor en wil je gewoon een degelijke wasmachine waar je nog jaren plezier van kunt hebben? Dan wil je waarschijnlijk vooral waar voor je geld. De onderstaande twee wasmachines scoren heel hoog in de categorie beste koop wasmachine.

  • Siemens WM14Q363NL
  • Samsung WF70F5E0Q4W/EN

 

Siemens WM14Q363NL

De Siemens WM14Q363NL is al jaren één van de betere machines. In 2015 was deze wasmachine al eens beste koop en ook in 2017 scoort deze wasmachine hoog in de categorie beste koop. De Siemens WM14Q363NL is in vergelijking met de concurrentie bijzonder energiezuinig. Ook wast en centrifugeert deze automaat erg goed. De consumenten beamen dit en beoordelen deze wasmachine met een welverdiende 8,6.

 

Samsung WF70F5E0Q4W/EN

Ook de Samsung WF70F5E0Q4W/EN is een oude bekende. In 2014 en 2016 werd deze wasmachine door De Consumentenbond tot beste koop uitgeroepen. Ook in 2017 scoort dit apparaat weer erg goed qua prijs-kwaliteit verhouding. Consumenten beoordelen deze wasautomaat met een 9. Belangrijke argumenten hiervoor zijn de betaalbaarheid van het apparaat en de vele wasprogramma’s. Zo beschikt deze wasmachine zelfs over een speciaal wasprogramma voor babykleding. Ook profiteer je bij deze machine van innovatieve snufjes zoals bijvoorbeeld EcoBubble technologie en een handig trommelreinigingsprogramma.

 

Beste koop wasmachine 2017: Bosch WAQ28363NL

Verkozen tot beste koop wasmachine is de Bosch WAQ28363NL. Deze wasmachine heeft met afstand de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit en ook consumenten zijn enthousiast. Zij beoordelen deze machine met een dikke 8,5. Sterke punten van de Bosch WAQ28363NL zijn onder meer het relatief lage energieverbruik. Ook noemenswaardig zijn de was prestaties en de uitstekende centrifugeermogelijkheden.

Gerelateerd