Tips 

Drie manieren om een woning te financieren

De prijzen van koopwoningen zijn tegenwoordig enorm opgelopen. Dit maakt het kopen van een woning voor veel mensen ook een lastige klus. Echter willen steeds meer mensen een woning kopen in plaats van huren. Wanneer dit je plan is, dan is het belangrijk om een goed financieel plan te hebben. Er zijn namelijk drie manieren waarop jij een woning kan financieren.

Eigen geld

De goedkoopste manier om dingen aan te schaffen is natuurlijk om eigen geld te gebruiken, aangezien je geen rente over dit geld hoeft te betalen. Echter is de kans klein dat je zo veel geld gespaard hebt dat je een hele woning hiervan kan kopen. Het is dan wel handig om een deel van de woning te betalen uit je eigen zak.

Schenking van je ouders

Tegenwoordig mogen je ouders tot een ton schenken wanneer jij een woning wilt kopen. Wanneer je ouders voor jou gespaard hebben is dit dus een goede manier om het geld te schenken. Echter ben je hierbij wel verplicht om het geld uit te geven aan de woning. Je hoeft geen belasting te betalen over de schenking.

Een hypotheek

De meeste mensen moeten een hypotheek afsluiten om een woning te kunnen financieren. Over deze hypotheek moet je een hypotheekrente betalen. De hoogte van deze hypotheekrente wordt bepaalde door de hypotheekverstrekker waar jij het geld wilt lenen. De hoogtes van de rentes kunnen dus ook enorm verschillen per aanbieder en daarom is het handig om op zoek te gaan naar de voordeligste aanbieder. Dit kan je doen door alle hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken op www.hypotheek24.nl.

Gerelateerd