DekbedovertrekUncategorized 

Zoekmachine adverteren voor jouw bedrijf

Zoekmachine adverteren is onderdeel van zoekmachine marketing. Zoekmachine adverteren wordt ook wel SEA genoemd. Wanneer je in google een zoekopdracht uitvoert dan zie je altijd eerst drie advertenties. Deze drie advertenties vallen onder zoekmachine adverteren. De resultaten die hieronder komen zijn organische zoekresultaten. Dat heeft weer met SEO te maken, ook onderdeel van zoekmachine marketing maar daar gaan we het vandaag niet over hebben. Zoekmachine adverteren heeft als voordeel dat het veel minder tijd kost dan SEO. Het nadeel van zoekmachine adverteren is dat het wel geld kost. Wanneer iemand op jou advertentie klikt betaal je geld en soms ook al als iemand hem gewoon ziet zonder te klikken. Ik heb het tot nu toe over de tekstadvertenties gehad maar er is ook nog een ander onderdeel van zoekmachine adverteren en dat is Google Shopping.

Google Shopping

Google Shopping wordt steeds vaker ingezet door bedrijven. Dit komt omdat er vele voordelen aan zitten, hier later meer over. Maar wat is Google Shopping precies? Je gebruikt Google Shopping voor het promoten en verkopen van je producten. Het is dus onderdeel van zoekmachine adverteren. Als iemand opzoek is naar een bepaald product op google en ze vullen een bepaalde zoekterm in dan zal jouw advertentie worden laten zien mits de zoekwoorden over jouw product gaan. Je zal niet als enige in de rij staan met advertenties. Ook jouw concurrenten zullen hier tussen staan en daarom is het van belang dat je aandacht trekt.

Voordeel Google Shopping

Het grote voordeel van Google Shopping is dat je als aanbieder afbeeldingen kunt gebruiken. Dus als klanten door google heen scrollen en klikken op jouw advertentie weet je dat dit goede leads zijn. Ze hebben namelijk op een afbeelding geklikt waar ze naar op zoek zijn. Ze kunnen dus al van te voren vergelijken met je concurrenten en als ze eenmaal jouw product aanklikken dan is de kans veel groter dat ze een aankoop doen als bij normale advertenties.

Related posts