Wonen 

Een nieuwe look creëren in huis

Soms hebben we behoefte aan een nieuwe look in huis. Dit hoeft echter niet meteen te betekenen dat je allerlei nieuwe meubels nodig hebt. Een nieuwe look creëren kan al beginnen bij het verven van de muren. Er zijn natuurlijk enorm veel soorten verf waaruit je kan kiezen. Elke verfsoort zorgt ook voor een andere look. Naast de verfsoort kan de kleur van de verf hier ook een rol bij spelen. Kleuren hebben namelijk allemaal een eigen soort uitstraling. Het is dus mogelijk om met een verfsoort en de kleur van de verf een geheel nieuwe look te creëren in huis.

Wat is betonlook verf?

Met betonlook verf is het mogelijk om een look te creëren waarbij het lijkt alsof je daadwerkelijk een betonnen muur hebt in huis. Bij betonlook verf lijkt het daarnaast alsof de verf uit twee of meer kleuren bestaat. Het effect van dit soort verf is dus niet gelijkmatig. Met betonlook verf kan je zowel een ruwe als warme uitstraling creëren. Daarnaast heeft betonlook verf een enorm groot assortiment aan Beton cire kleuren. Elke kleur heeft meerdere tinten. Bruine betonlook verf heeft bijvoorbeeld 7 verschillende tinten en groene betonlook verf heeft 9 verschillende tinten. Het assortiment van beton cire kleuren is aldus erg uitgebreid.

Wat houdt kalkverf in?

Kalkverf bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten en is gemaakt op waterbasis. Het is daardoor ook milieuvriendelijk. Kalkverf heeft geen egale uitstraling. Kalkverf geeft eerder een ruwe uitstraling. Kalkverf kan wel op verschillende manieren verwerkt worden. Dit kan bijvoorbeeld een streperig effect creëren of een wolkerig effect. Als je weleens last hebt van schimmel aan de muur, is kalkverf wellicht een verstandige keuze. Kalkverf is namelijk schimmelwerend. Daarnaast heeft ook kalkverf een groot assortiment aan kleuren. Roze kalkverf heeft bijvoorbeeld 9 verschillende tinten en gele kalkverf heeft 10 verschillende tinten. Het kleurenassortiment moet dus bij beide verfsoorten geen probleem zijn. Het is slechts van belang voor wat voor stijl jij wilt gaan.

Gerelateerd